Rolstoelrugby, curling en walking football krijgen subsidie

LEIDEN – De vijfde ronde van de subsidieregeling Sportstimulering heeft drie nieuwe initiatieven opgeleverd om Leidenaren meer te laten bewegen. Vanmiddag nam Paul Dirkse, wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën, het rapport van de adviescommissie in ontvangst.

DIOK heeft een aanvraag ingediend voor rolstoelrugby. Met subsidie vanuit de regeling Sportstimulering kunnen zij rolstoelen aanschaffen en het team uitbreiden. Schaatshal Leiden wil curling introduceren. Curling is geschikt voor een brede doelgroep.

Met de subsidie wordt materiaal aangeschaft en personeel opgeleid. De voetbalverenigingen DoCoS, Lugdunum, Roodenburg, Sporting Leiden en UVS hebben de handen ineengeslagen en willen walking football mogelijk maken en een competitie opzetten.

Volgende ronde van start!
Met het toekennen van de subsidies in deze ronde geven we het startsignaal voor de volgende ronde. Iedereen met een goed idee om sport in Leiden te stimuleren, kan tot 1 april 2020 een plan indienen. Op www.leiden.nl/sportstimulering staat meer informatie over de regeling en de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen.

Stimuleren van sport en bewegen
Leiden wil dat meer mensen gaan bewegen en sporten. Om dat voor elkaar te krijgen, is in 2017 de subsidieregeling Sportstimulering in het leven geroepen. Die regeling liep vorig jaar af. In juli dit jaar is door de gemeenteraad de aangepaste regeling Sportstimulering voor 2019 tot en met 2023 vastgesteld.

Ook de komende vijf jaar kunnen verenigingen, bedrijven en inwoners subsidie aanvragen als zij een goed idee hebben om Leidenaren meer te laten sporten en bewegen. Elk jaar vindt er één ronde plaats, waarin 50.000 euro te verdelen is. Voor de rondes in 2020 tot en met 2023 is de deadline 1 april.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here