Programma parkrijtuigdag bekend

Foto: PR

LEIDEN – Op zondag 19 augustus wordt de terugkeer van vier historische parkrijtuigen feestelijk gevierd met een dag vol dieren, demonstraties en andere activiteiten in het park van Kasteel Duivenvoorde. Het programma voor deze parkrijtuigdag is inmiddels bekend!

Demonstraties met dieren
De gerestaureerde rijtuigen maken een ronde door het park en op verschillende plekken in het park kunt u dieren (pony’s, ezels, geiten en bokken) bewonderen en aaien. Op de weide achter het kasteel worden met de dieren diverse (rij)demonstraties gegeven (m.m.v. het Nederlands ezelstamboek, ponystamboeken en fokkers van de Nederlandse Landgeit).

Antieke rijtuigen helemaal hersteld
Vroeger hadden de bewoners van Duivenvoorde deze rijtuigen in bezit om hun kinderen in rond te laten toeren. Het is historisch dat binnenkort de bok weer voor de kar loopt en de ezelwagen weer wordt getrokken. De antieke voertuigjes, die zich in zeer slechte staat bevonden, werden sinds 2017 gerestaureerd bij Restauratiebedrijf Stolk in Balkbrug. De afronding van dit project is een feestelijke dag in het park vol eigenwijze ezels, knuffelbare geiten, bokkige bokken en aaibare pony’s.

Kasteelrondleidingen
Ter gelegenheid van de parkrijtuigdag zullen er extra rondleidingen door het kasteel worden georganiseerd. Deze starten om 12:00 uur, 13:00 uur, 14:00 en 15:00 uur en duren plm. 60 minuten. Tickets bestelt u in onze webshop (vol = vol).

Dunea watertappunt
Duivenvoorde is onderdeel van nationaal park Hollandse Duinen, ontwikkeld door Dunea. Tijdens de parkrijtuigdag zal er een watertappunt van Dunea op het landgoed aanwezig zijn om bezoekers van gratis water te voorzien. Let op: om hiervan gebruik te maken neemt u uw eigen flesje van thuis mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here