Pompputten in Noorderkwartier Oost voor droge voeten

Foto: Gemeente Leiden

LEIDEN – Omdat het steeds harder gaat regenen, moeten er soms extra maatregelen worden genomen om alle huizen droog te houden. Dit is ook het geval in de wijk Noorderkwartier Oost. Daar staan een paar extra lage huizenblokken. Om droge voeten voor de inwoners te houden, kregen deze blokken een eigen ‘pompput’.

De Julianastraat kreeg als eerste een eigen pompput. In deze put zitten twee pompen. Deze pompen voeren het rioolwater en regenwater af van de lager gelegen woningen. Dit gaat via een persleiding. Het water komt uiteindelijk terecht in de ‘vrijvervalriolering’ in de Sophiastraat. Ook de Anna Paulownastraat krijgt een eigen pompput. De verwachting is dat alle werkzaamheden met de pompputten eind van dit jaar klaar zijn.

Herinrichting Noorderkwartier Oost
De pompputten zijn onderdeel van een veel groter project: de herinrichting van Noorderkwartier Oost. De hele wijk wordt mooier, netter en groener. Straten en pleinen worden opgeknapt en delen van het riool worden vervangen.

Een nieuw riool (met twee pompputten) is toch nog niet genoeg om al het extra regenwater op te vangen. Daarom wordt er ook extra groen toegevoegd in de wijk. Groen vangt water op en brengt verkoeling. Dit laatste komt ook van pas in de zomers die steeds heter worden.

Meer informatie over de klimaatadaptieve herinrichting? Kijk op www.leiden.nl/noorderkwartieroost.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here