Opschoning verkeersborden in de stad

Foto: Gemeente Leiden

LEIDEN – De stad kent zo’n 13.000 verkeersborden. Voor regulier onderhoud worden deze borden schoongemaakt en gerepareerd. De borden zijn van duurzaam materiaal en gaan best lang mee. Maar eens in de zoveel tijd moeten ze aangepast of vervangen. Een goed moment om te kijken of er ook verkeersborden weg kunnen.

Aanpak per wijk
Na de opschoonactie in de centrum een aantal jaar geleden zijn nu eerst de Merenwijk en Leiden-Noord aan de beurt. Begin 2020 is de klus hier klaar. Dan volgen andere wijken. In totaal worden zo’n 800 borden vervangen. Ongeveer 100 borden zijn overbodig en worden weggehaald. Verwijderde borden worden als het kan opgeknapt en opnieuw gebruikt. Straatnaamborden en bewegwijzeringborden vallen buiten de actie. De opschoonactie in de wijken is over vijf jaar klaar.

Proef met bamboe
Begin volgend jaar wordt ook een proef gestart met nieuwe materialen voor verkeersborden, waaronder bamboe en gerecycled kunststof. Dat gebeurt op kleine schaal: de straat moet nog worden gekozen. Op basis van de ervaringen wordt besloten welke materialen in de toekomst worden gebruikt bij de vervanging van verkeersborden.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here