Brug Poelgeest in zicht

Screenshot Google Streetview

LEIDEN – Woensdag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure ‘Bestemmingsplan Brug Poelgeest’. Uit de uitspraak blijkt dat het bestemmingsplan onherroepelijk is en dat de gemeente Leiden de brug over de Haarlemmertrekvaart kan aanleggen.

De brug Poelgeest wordt aangelegd over de Haarlemmertrekvaart, ter hoogte van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg in Leiden en de Hugo de Vrieslaan in Oegstgeest. De brug zorgt voor een extra ontsluiting van de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein voor alle soorten verkeer. Dankzij de brug komt er straks een busverbinding door de wijk Poelgeest en wordt de ontbrekende fietsverbinding gelegd tussen het noordelijk plassengebied, de Boterhuispolder en het Bio Science Park.

Ashley North wethouder Mobiliteit Leiden: ‘Ik ben blij met deze uitspraak. Leiden en Oegstgeest kunnen nu samen door met belangrijke verbeteringen voor de bereikbaarheid van de regio. Ook voor de fietser is dit positief nieuws, dankzij de brug wordt de ontbrekende fietsverbinding gelegd tussen het noordelijk plassengebied, de Boterhuispolder en het Bio Science Park.’

Vervolg
De afgelopen tijd heeft de gemeente Leiden gewerkt aan een voorlopig ontwerp voor de brug en de aansluitende wegen. Binnenkort organiseert de gemeente Leiden en Oegstgeest een informatieavond over de brug voor omwonenden en andere belanghebbenden. Naar verwachting wordt de brug in 2021 aangelegd.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here