Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Foto: Gemeente Leiderdorp

LEIDERDORP – Woensdag organiseert de gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland weer een opfriscursus rijvaardigheid voor senioren. De cursus is van 09.00 tot 12.15 uur of van 13.00 tot 16.00 uur in de Scheppingskerk. De kosten van inschrijving bedragen €15,- per persoon. Dit is inclusief twee consumpties.

Tijdens deze cursus krijgt u informatie over de huidige verkeersregels en veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Samen met een ritadviseur maakt u een rit waarna u de goede punten bespreekt en tips krijgt met betrekking tot de punten die nog beter kunnen.

Het is beslist geen rijexamen, u krijgt alleen praktische tips waardoor u wellicht langer op een veilige manier met de auto aan het verkeer kunt deelnemen. Deelname aan deze cursus leidt nooit tot inname van uw rijbewijs.

Daarnaast kunt u vrijblijvend een oog- en gehoortest laten doen en kunt u bij een apotheek informatie krijgen over de invloed van medicijnen op de rijvaardigheid. Voor dit laatste onderdeel is het handig om een lijst mee te nemen van de medicijnen die u regelmatig gebruikt.

Deze cursus wordt gehouden in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 1 Leiderdorp. U kunt zich inschrijven bij Linda de Jong van VVN. Per mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch 0184-685317

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here