Corona virus bereikt Leidse regio, drie besmettingen bevestigd

LEIDEN – Het Corona virus, dat al enkele weken de ronde doet in de wereld, is nu ook in de Leidse regio geland. In Oegstgeest en in Leiden zijn besmettingen bevestigd.

In Oegstgeest heeft een tweede test de virus besmetting bevestigd. Het gaat om een 32-jarige man. De man is in Noord-Italië geweest, hij man zit in thuisisolatie. De GGD Hollands Midden brengt de contacten van de man in kaart.

Burgemeester Jaensch: ‘Ik begrijp dat bewoners en ondernemers in Oegstgeest vragen hebben. Er is op dit moment geen reden voor grote ongerustheid. Het openbare leven kan doorgaan. Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Iedereen kan dus naar werk, school, of andere openbare plekken. Ook kunnen we gewoon onze dagelijkse boodschappen blijven doen en bij elkaar op bezoek gaan’, aldus de burgemeester. Jaensch leeft mee met de man, die momenteel in isolatie verblijft. ‘We hopen dat het goed met hem gaat en dat hij snel herstelt van zijn ziekte’’.

In Leiden zijn twee besmettingen geteld. Op de Universiteit Leiden is een besmetting geteld en ook een medewerker van het Alrijne heeft het Corona virus te pakken. De medewerker is ziek teruggekomen van vakantie en is sindsdien niet meer in het ziekenhuis geweest. De medewerker zit in thuisisolatie. Patiënten en medewerkers lopen dus geen extra risico op besmetting.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here