Nog maar één wethouder in Leiderdorp, hoe nu verder?

Screenshot Google Streetview

LEIDERDORP – Nu niet alleen wethouder Angelique Beekhuizen vertrokken is maar ook wethouders Willem Joosten en Daan Binnendijk is de portefeuilleverdeling van het college herzien.

Mevrouw Martine de Bas is door de raad op 8 november geïnstalleerd als wethouder ter vervanging van wethouder Beekhuizen. In het college van 12 november zijn de portefeuilles herverdeeld. Maar, vanwege het vertrek van wethouders Joosten en Binnendijk maandag, is de verdeling van de portefeuilles opnieuw beoordeeld.

Het ontslag van wethouders Joosten en Binnendijk heeft de nodige gevolgen voor de besluitvorming in het college. Volgens d Gemeentewet moet een college, naast een burgemeester, ten minste twee wethouders te hebben. Met het vertrek van beide wethouders wordt niet meer voldaan aan dit vereiste.

Dit heeft tot gevolg dat de burgemeester in de plaats van het college treedt totdat wel aan het minimale aantal wethouders wordt voldaan. In de praktijk brengt dat met zich mee dat er in deze periode vooral lopende zaken worden afgehandeld en geen politiek gevoelige besluiten meer zullen worden genomen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here