Patiënt met Lassavirus in LUMC overleden

Foto: Wikimedia, Henk Monster

LEIDEN – De Nederlandse tropenarts die in Sierra Leone een besmetting met het Lassavirus opliep, is zaterdagavond in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) overleden. Sinds dinsdagnacht werd de patiënt in strikte isolatie verpleegd.

De afdeling in het LUMC waar de patiënt werd verpleegd, is goed voorbereid op de opvang en verzorging van patiënten met ernstige infectieziekten, zoals Lassa. Tijdens de gehele periode van behandeling, ook bij binnenkomst van de patiënt, zijn alle voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen.

Als patiënt of als bezoeker van het LUMC loopt u geen gevaar. U loopt geen risico op besmetting. U hoeft geen aparte maatregelen te treffen. U kunt gewoon het LUMC bezoeken.

De zorg voor een patiënt met virale hemorragische koorts is zeer intensief. Het LUMC heeft zich gesteund gevoeld door haar regionale partners, ziekenhuizen en ambulancediensten.

Vragen
Voor vragen rondom de infectieziekte Lassa kunt u terecht bij de GGD Hollands-Midden via telefoonnummer 088 – 308 3000. Meer informatie leest u op de website van het RIVM.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here