Nieuwe vuurwerkvrije zone in Leiderdorp

Eigen foto

LEIDERDORP – In steeds meer gemeenten komen vuurwerkvrije gebieden. In deze gebieden mag geen vuurwerk worden afgestoken. Leiderdorp heeft ze ook.

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leiderdorp heeft tijdens een vergadering besloten om net als in voorgaande jaren gebieden aan te wijzen waar het niet is toegestaan vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling. Dit geldt voor de volgende gebieden:

– De Bloemerd;
– De Houtkamp;
– Het Doeshavengebied;
– Het gebied rond de Buitenhofvijver;
– Het Weteringpark (nieuw dit jaar).

Verder is het verboden om vuurwerk af te steken in een passage of een onderdoorgang; in een portiek, galerij of dergelijke voor publiek openstaande ruimte; in een voor publiek toegankelijke besloten ruimte en daar waar het vuurwerk hinder of overlast kan veroorzaken.

Ook is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan binnen een afstand van 250 meter, gerekend vanaf rietgedekte woningen (dit met uitzondering van het afsteken van zogenaamd laag consumentenvuurwerk, dat op een afstand van minimaal 30 meter alleen mag worden afgestoken indien dat vuurwerk niet verder dan 10 m van de afsteekplaats ontbrandt).

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here