Ieder kind verdient een gezonde en kansrijke start

Screenshot Google Streetview

LEIDEN – In Leiden vindt de gemeente dat ieder kind de best mogelijke start van zijn of haar leven verdient en een optimale kans op een goede toekomst.

De zorg en ondersteuning in de eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor de gezondheid en kansen in de toekomst. Om de ondersteuning nog verder te verbeteren, gaat de gemeente een bredere samenwerking aan met mensen uit de praktijk.

Kinderen in Nederland groeien gelukkig vrij gezond op. Toch is er winst te behalen door als (toekomstig) ouder heel vroeg al bezig te zijn met gezond gedrag. Want helaas komen overgewicht en gedragsproblemen meer voor dan voorheen. Door ouders te helpen met goede voorlichting en adviezen, kunnen we met elkaar voorkomen dat er later extra zorg nodig is.

De gemeente sluit aan bij het landelijke actieprogramma Kansrijke Start van het ministerie van VWS. Dit programma richt zich vooral op inwoners die in armoede leven, financiële onzekerheden hebben of eenzaam zijn. Zij kunnen begeleiding krijgen vóór en tijdens de zwangerschap en na de geboorte van het kind.

In Leiden gaan we een stapje verder door aan te geven dat we het ook belangrijk vinden dat kinderen gezónd opgroeien, gelijke kansen krijgen en hun talent kunnen ontwikkelen. Met zoveel instellingen met kennis over gezondheid en vitaliteit kunnen we bevorderen dat kinderen gezond opgroeien en gezond blijven leven.

Op woensdag 4 december 2019 is er een startbijeenkomst voor het lokale actieprogramma waar LUMC, huisartsen, verpleegkundigen, GGD en diverse instellingen aan deelnemen. Na deze bijeenkomst volgen er meer, zodat in 2020 een concrete samenwerkingsovereenkomst kan worden gesloten. Zo kunnen we elkaar nog meer versterken om een gezonde en kansrijke start voor ieder kind mogelijk te maken.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here