Groot onderhoud aan Leiderdorpse Stierenbrug

Foto: Provincie Zuid-Holland

LEIDERDORP – De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ofwel Stierenbrug).

De werkzaamheden aan de brug gebeuren in 3 fases. De eerste fase is op 1 september afgerond. De tweede fase duurt van 8 november tot en met 16 november en de derde fase vindt plaats van 6 januari tot en met 8 maart 2020.

Werkzaamheden
De eerste fase is succesvol afgerond. In de tweede fase wordt de onderkant van de brug gestraald en opnieuw geschilderd. Daarnaast worden er werkzaamheden in het water uitgevoerd, omdat er een ondergrondse buis voor elektrische bekabeling wordt geplaatst. In de derde fase wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Tweede fase
De tweede fase duurt van vrijdagavond 8 november 20:00 uur tot zaterdag 16 november 06:00 uur. Tijdens deze werkzaamheden is er een vaarwegstremming omdat er werkzaamheden in het water uitgevoerd moeten worden. Er is geen verkeershinder voor het wegverkeer. Wel is het nodig om een aantal parkeerplekken aan de Berkenkade te gebruiken voor de keet en de opslag voor materialen.

Derde fase
De derde fase vindt plaats van 6 januari tot en met 8 maart 2020. In deze periode kan de brug niet bediend worden. Ook zijn er vaarwegstremmingen: 6 januari tot en met 16 februari, 21 en 22 februari en van 3 tot en met 8 maart. Een actueel overzicht vindt u op vaarweginformatie.nl.

Vanwege het uitvoeren van testen zijn er ook wegstremmingen. De duur hiervan is 1 week en 2 weekenden. Binnenkort plaatsen we op de website wanneer de testen uitgevoerd worden.

BouwApp
Actuele informatie over het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is te vinden via de BouwApp. Hierop plaatst de aannemer regelmatig updates over het project. De BouwApp is te downloaden voor Android (Play Store) en Apple (App Store).

Groot onderhoud bruggen
Het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is afgestemd met het groot onderhoud aan de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug. Op de pagina Groot onderhoud Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug is meer te lezen over de andere bruggen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here