Bouw Roosenhorst is gestart

VOORSCHOTEN – Met het ingraven van een tijdscapsule is de start van de bouw van de nieuwbouwwijk Roosenhorst gevierd. De kartonnen koker was gevuld met wensen van toekomstige bewoners en hun kinderen.

Ook burgemeester Pauline Bouvy-Koene en wethouder Marcel Cramwinckel namen deel aan deze ludieke actie die aannemer Vink Bouw had georganiseerd. Onder een regen van confetti werd de capsule onder de grond gewerkt.

Roosenhorst hoort bij de Duivenvoordecorridor, het buitengebied van Voorschoten en Leidschendam. Hier stonden tot 2017 kassen. De glastuinbouw is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een meer open en groener landschap met voet- en wandelpaden en woningbouw passend bij het cultuurhistorische karakter van dit bijzondere gebied.

In Roosenhorst komen villawoningen en een complex met luxe appartementen. Alle woningen worden duurzaam opgeleverd volgens nul op de meter, wat wil zeggen dat ze net zoveel energie opwekken als verbruiken.

Voor de ontsluiting van de nieuwbouwwijk heeft de aannemer eerder een nieuwe weg aangelegd. Deze zijweg van de Veurseweg is al in gebruik door het bouwverkeer. De historische schoorsteentoren is cultureel erfgoed en blijft intact. De schoorsteen maakt straks deel uit van het wijkbeeld van De Bosrand, de Boomgaard, Het Lint en het Landhuis, zoals de woningtypes zijn genoemd.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here