Beter scheiden bouw- en sloopafval

LEIDEN – Door het verbouwen en klussen ontstaat bouw- en sloopafval. Vanaf januari 2020 gaat het beter scheiden van bouw- en sloopafval op de Milieustraat in.

Verdere verdeling bouw- en sloopafval
Steeds meer afval wordt hergebruikt. Dit is een goede zaak, want grondstoffen raken op. Dat geldt ook voor bouw- en sloopafval. Vanaf januari komt er een verdere verdeling van bouw- en sloopafval op de Milieustraat. De verzamelcontainer voor bouw- en sloopafval verdwijnt, In plaats daarvan komt een aantal extra containers bij, zoals dakafval, piepschuim en gips.

Beter scheiden met meer containers
Om afval te kunnen hergebruiken is het scheiden ervan nodig. Bouw- en sloopafval wordt vanaf het nieuwe jaar verdeeld in de volgende categorieën: hout, metaal, dakafval, piepschuim, gips, puin, vlakglas en hard kunststof. Ongesorteerd inleveren van bouw- en sloopafval is vanaf 1 januari 2020 niet meer mogelijk.

Het inleveren is voor alle inwoners van Leiden gratis. Er geldt geen aparte limiet meer voor bouw- en sloopafval. Per jaar mogen inwoners maximaal 2.000 kilo afval inleveren op de Milieustraat. Lees meer over de voorwaarden op www.leiden.nl/milieustraat.

Veel bouw- en sloopafval?
Huur een container Een grote verbouwing levert vaak veel bouw- en sloopafval op. Dan kan het makkelijker zijn om een container te huren bij een particulier bedrijf. Voordeel is dat de container bij uw huis wordt geplaatst en u het bouw- en sloopafval niet hoeft te sorteren.

Bij het plaatsen op de openbare weg heeft u mogelijk wel een vergunning nodig. Controleer dit op de gemeentelijk website.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here