470 geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege plofkraken

Foto: David Hup

LEIDEN – ABN AMRO heeft per direct 470 geldautomaten tijdelijk gesloten. In Leiden is ook een automaat gesloten. Het geld is uit de machine gehaald.

De noodmaatregel is nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. De afgelopen periode heeft er een nieuwe golf van deze kraken plaatsgevonden. Deze ontploffingen hebben vooral een bepaald type geldautomaat van ABN AMRO getroffen en veroorzaken angst en onrust bij omwonenden en ondernemers.

Voor ABN AMRO staat de veiligheid van omwonenden en ondernemers voorop: ‘Daarom hebben we besloten om per direct de geldautomaten van dit type tijdelijk te sluiten.’, zo laten zij weten.

Geldmaat
In Leiden worden de geldautomaten de komende tijd omgewisseld voor het algemene ‘Geldmaat’. Dit is een geldautomaat waar je van meerdere banken geld kunt opnemen. Zo is het overzichtelijker en met de gele kleur van de automaat ook zichtbaarder in de stad.

Één van de geldmaten die in Leiden geplaatst is, is nu gesloten vanwege de plofkrakengolf. De automaat is één van de 90 die door Geldmaat gesloten is.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here