Een buurt of wijkfeest organiseren? De gemeente helpt mee!

LEIDEN – De periode van de buurt- en wijkfeesten en barbecueën is weer aangebroken. Het zijn momenten om elkaar beter te leren kennen.

Wil je een buurtbarbecue organiseren? Of een straatfeest? Of heb je andere ideeën om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren? Soms kan een initiatief een steuntje in de rug gebruiken. Daarom verstrekt de gemeente in sommige gevallen subsidie. Hiervoor geldt een aanvraagprocedure en er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden
Voorwaarden zijn onder andere dat het initiatief voor een groep bewoners is bedoeld en niet alleen voor jezelf mag zijn, dat je met het initiatief de betrokkenheid van bewoners bij de buurt vergroot.

Ook mag er geen winst gemaakt worden met de activiteit of het idee en eten en drinken wordt niet vergoed. Soms heb je een vergunning nodig om bijvoorbeeld een feest op de openbare weg te organiseren of als je een grote tent wilt neerzetten.

Een subsidie-aanvraag indienen of een vergunning aanvragen
Een subsidie aanvragen kan via een formulier op de website van de gemeente. Op dit moment ligt er een voorstel ter inzage voor een nieuwe subsidieregeling. Als de gemeenteraad daarmee akkoord gaat zal het per 1 januari 2020 mogelijk worden om elk jaar een aanvraag in te dienen in plaats van maximaal 3 keer zoals nu het geval is.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like Leiden Actueel dan nu op Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here