Wat we nu weten van de aanrandingen in Leiden

LEIDEN – Het is misschien wel hét gesprek van de dag, de aanrandingen die in Leiden plaats vinden. Maar wat is er nu bekend. We zetten alles even op een rijtje.

De laatste tijd zijn er steeds meer berichten, zowel vanuit studentenvereniging als een reactie van burgemeester Henri Lenferink, dat er meiden aangerand worden in de stad. Er zijn nu meerdere aangiftes gedaan en er worden maatregelen getroffen om te zorgen voor een veiliger gevoel en een veiligere situatie in de binnenstad.

‘We zijn meer gaan surveilleren in de stad. Dit doen we vooral in de avond en nacht om te zorgen dat het veiliger wordt.’, zo laat een persvoorlichter van de politie weten aan de redactie van Leiden Actueel. ‘We zitten midden in het onderzoek en willen graag weten van mensen of zij iets weten, hoe klein ook.’

Een oproep van de politie
De persvoorlichter laat ook weten dat de politie graag van mensen hoort of hen ook zoiets is overkomen of dat ze iets verdachts gezien hebben. ‘Het is belangrijk dat als je zoiets is overkomen, of dat nou deze week is geweest of wat langer geleden, je het bij de politie meldt.’, zo zegt hij. ‘Ieder detail is voor ons belangrijk en kan de aanwijzing zijn die naar de oplossing van de zaak leidt’.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Leiden Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here